Перші вітрові турбіни ДТЕК прибули на будівельний майданчик Ботієвської ВЕС

20.06.2012

Логотип ДТЭК

Донецьк

14 і 18 червня на майданчик будівництва Ботієвської ВЕС (входить до вітропарку «ДТЕК Приазовський») прибули перші два комплекти вітрових турбін. До порту Маріуполя вітрогенератори прибули 28 травня.

Перевезення великогабаритного вантажу (довжина найбільшої деталі – 55 м) здійснює компанія Holleman. Відстань у 300 км одинадцять трейлерів автопотяга долають більш ніж за три доби.

Виробником вітроустановок є Vestas Deutschland – німецький підрозділ данської компанії Vestas Wind Systems AS, із якою ДТЕК у січні 2012 року уклав відповідний договір постачання обладнання.

30 вітроустановок Vestas V112-3.0 MW потужністю по 3 МВт кожна буде встановлено в пілотному проекті «Вінд Пауер» (ДТЕК) – Ботієвської ВЕС. Монтаж перших вітрових турбін у Ботієвому заплановано на серпень 2012 року. Очікується, що першу чергу Ботієвської ВЕС буде запущено в експлуатацію в грудні 2012 року. Її потужність складе 90 МВт.

Поточний портфель проектів «Вінд Пауер» (ДТЕК) у Запорізькій і Донецькій областях включає два вітропарки сумарною потужністю приблизно 1200 МВт. Вітропарк у Запорізькій області – «ДТЕК Приазовський». До його складу, крім пілотного проекту Ботієвської ВЕС потужністю 200 МВт, входять Бердянська ВЕС (150 МВт) і Приморська ВЕС (200 МВт), щодо яких завершується підготовча стадія реалізації проекту. У вітропарку «ДТЕК Мангуш» (Донецька область) триває вітромоніторинг.

Довідка:

ДТЕК – найбільша приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ). Підприємства ДТЕК створюють ефективний виробничий ланцюжок від видобутку і збагачення вугілля до генерації й продажу електроенергії.

До вугільного сегмента ДТЕК входять ПАТ «ДТЕК Павлоградвугілля» (об'єднує 10 шахт), ТОВ «ДТЕК Добропіллявугілля» (5 шахт), ПАТ «ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу», ТОВ «ДТЕК Ровенькиантрацит» (6 шахт і 3 збагачувальні фабрики), ТОВ «ДТЕК Свердловантрацит» (5 шахт і 3 збагачувальні фабрики), ТДВ «Шахта «Білозерська» і п'ять збагачувальних фабрик.

Сегмент генерації представлений ТОВ «ДТЕК Східенерго», ПАТ «ДТЕК Західенерго» і ПАТ «ДТЕК Дніпроенерго».

ТОВ «Сервіс-Інвест», ПАТ «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля», ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго», ПАТ «Дніпрообленерго» і ПАТ «Крименерго» представляють сегмент передавання та продажу електроенергії.

До складу ДТЕК входить ПАТ «Київенерго», яке генерує і постачає теплову й електричну енергію в Києві.

Департамент зі зв'язків із громадськістю

ДТЕК

E-mail: pr@dtek.com